Stiftelse af holdingselskaber

Store fordele ved at kombinere holdingselskab med et driftsselskab

Et holdingselskab er et selskab (fx et anpartsselskab eller et iværksætterselskab), som ejer aktier og anparter i andet selskab. Det betyder, at du kan opnå forretningsmæssige og skattemæssige fordele ved at opbygge en konstellation, som indeholder både et holdingselskab og et driftsselskab. Når du har betalt selskabsskat i driftsselskabet kan udbyttet nemlig skattefrit overføres til holdingselskabet. Hermed isolerer du den oparbejdede selskabsformue i holdingselskabet, og formuen er sikret, hvis driftsselskabet skulle komme i vanskeligheder eller blive ramt af et uforudset erstatningskrav.

Ingen krav om momsregistrering

Et holdingselskab driver normalt ikke aktiv drift, og er derfor heller ikke momsregistreret. Du ejer holdingselskabet, og holdingselskabet ejer din driftsvirksomhed. Da holdingselskabet fx kan være et iværksætterselskab, kan det også stiftes med en kapital på kun 1 kr.

Når du oplever behovet for et holdingselskab, er det meget vigtigt, at du kontakter mig. Som regel er det en fordel at stifte holdingselskabet samtidig med dit driftsselskab. Sker det senere, skal det etableres på en særlig måde, men det hjælper jeg dig selvfølgelig også gerne med.

Kontakt mig for at høre mere om dine fordele ved at kombinere et holdingselskab med et driftsselskab.